10 ting du skal vide om en cykelhjelm

Der er sjove facts, der er seriøse facts og så er der alle de ting, du bare skal vide om en cykelhjelm – de kommer lige her

  1. Når du skal vælge cykelhjelm, skal du starte med at måle dit hoved hvor det er tykkest. Her finder du ud af hvor stort hovedet er, og så vælger du en cykelhjelm, der passer til det.
  2. Udviklingen er over de sidste 25 år gået meget hurtigt, så du i dag finder en lang række af cykelhjelme, der er meget mere aerodynamiske, lettere og meget mere komfortable at have på, end de var til at starte med. Det betyder meget for den enkelte rytter, når de er ude på en 200 kilometer lang etape.
  3. På et tidspunkt var det lovligt at tage cykelhjelmen af i Tour de France, når de sluttede op ad en stigning. I dag skal alle rytterne have cykelhjelmen på hele vejen fra start til slut på etapen.
  4. I Danmark er det ikke et lovmæssigt krav at køre med cykelhjelm, som det blandt andet er i Sverige og Australien. Selv om det ikke er et lovmæssigt krav, bruger 78% af alle børn cykelhjelm i Danmark, hvor tallet i Sverige kun er 69%
  5. Når du søger på bike helmet på Google, finder du en lang række af skøre motorcykelhjelme, der helt sikkert kan få dig til at trække på smilebåndet. Du finder hjelme, du ikke troede det var muligt at lave.
  6. Cykelhjelme findes til alle aldersklasse – og er ved børn delt op i 2 aldersklasser – fra 0-5 år og fra 5-14 år. Ved voksne er der frit valg på alle hylderne, og med det store udvalg af cykelhjelme på nettet, har du mulighed for at bruge meget tid, før du finder den helt rigtige.
  7. I Danmark ønsker man ikke at lovgive om brug af cykelhjelm – det er meget bedre med kampagner, som fortæller dig hvor godt det er at bruge cykelhjelm, hvad det kan betyde for dig, og hvorfor du skal bruge cykelhjelm.
  8. En lille plat vits om cykelhjelm – hvad giver bedst beskyttelse, en cykelhjelm eller en hue? Det gør huen selvfølgelig…. Spænder du en cykelhjelm fast til en vandmelon og kaster de 2 ting ud fra et højt hus, vil både cykelhjelmen og melonen gå i stykker. Sætter du huen på melonen, er det kun melonen, der går i stykker.
  9. Når du vælger cykelhjelm, skal du huske at den skal være CE-mærket med EN 1078. Det betyder, at cykelhjelmen følger de europæiske standarder, der er for området. For dig betyder det, at den lever op til de sikkerhedskrav, der kan være med til at redde dit liv, hvis uheldet skulle være ude.
  10. Når du vælger at vise din børn, at du også bruger cykelhjelm, er du ikke blot rollemodel for dem, men også for andre børn. Det er et vigtigt signal at sende. Husk at dine børn gør hvad du gør, ikke hvad du siger – sådan er det også med brug af cykelhjelm.

Det var 10 hurtige facts, jokes og viden om cykelhjelme – skal du i gang med at finde en ny cykelhjelm, finder du den på nettet, hvor udvalget er størst.

Gå til butik

Se et stort udvalg af cykelhjelme her

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *