5 grunde til at bruge cykelhjelm

Når du måske ikke er helt overbevist om, hvorfor du skal starte med at bruge cykelhjelm, eller bare gerne vil have nogle gode grunde du kan fortælle dine børn, i forhold til brug af cykelhjelm, så læs med her – hvor der kommer flere gode grunde til dig, og hvorfor det er klogt at bruge cykelhjelm.

  1. Når du vælger at bruge cykelhjelm, vælger du at tænke på sikkerheden. Det kan være farligt at cykle også selv om du ser dig godt for, er det jo ikke sikkert at bilisten, der kører bagved dig gør det. Så for sikkerhedens skyld, vil det altid være godt at bruge cykelhjem. Det er et meget tungt argument, der ikke er til at komme uden om, for vil det ikke være trist, at det er dig, som ligger i en pøl af blod, der kommer ud af et åbent kraniebrud, fordi bilen ikke så dig, og du blev kastet op i luften og ramte ned på siden af hovedet. Det kan undgås med den rigtige cykelhjelm, for her vil det være den du lander på asfalten med i stedet for, og det kan redde dit liv.
  2. Vær rollemodel, både for dine egne børn eller andre i området hvor du cykler. Er du voksen, er der flere grunde til at bruge cykelhjelm, for har du selv børn, skal du være rollemodel for dem, og vise at det er vigtigt at køre med cykelhjelm. Det kan også være du er træner i den lokale boldklub, og ad den vej har med andre unge og børn at gøre – her skal du også være rollemodel, og vise at det er vigtigt at tage sikkerheden på cyklen seriøst.
  3. Når du cykler i skoven på mountainbike, har du mulighed for at få cykelhjelme, der langt hen ad vejen sikrer dig, at du ikke får pinde, kviste eller andet, der slår dig ind i ansigtet, fordi der er et lille udhæng på cykelhjelmen, der vifter det værste væk, når det er på vej til at ramme dig i ansigtet. Samtidig stopper det også regnen for at komme lige ind i ansigtet på dig.  Skoven kan samtidig være et meget glat område at køre i, og det kan gå meget ned og op, så her vil det også rent sikkerhedsmæssige være det helt rigtige at bruge en cykelhjelm.
  4. Er du til landevejs cykling, har du mulighed for at få en cykelhjelm, der er med til at gøre din kørestilling mere aerodynamisk, så du får mindre vindmodstand. Det kan på længere distancer betyde en stor forskel. Er der også ned kørsler, vil det også være en god sikkerhed her at have en cykelhjelm på, for er uheldet ude, og du styrter med 60 kilometer i timen, så kan det gå grueligt galt, og endnu værre, hvis du ikke har cykelhjelm på.
  5. Når uheldet er ude, og du ikke har cykelhjelm på, kan det føre til fatale hovedskader, som ville være undgået eller kraftigt reduceret, når du har cykelhjelm på. Det er set flere steder i samtlige cykelklubber i Danmark, at styrt med hjelm, har reddet folks liv –  En cykelhjelm kan være med til at redde liv.

Med de 5 ovenstående grunde, bør du nu være sikker på, at det rigtige vil være at køre med cykelhjelm på – uanset om du er hyggecyklist, kører i skoven på mountainbike, eller er til den hurtigere landevejs cykling. Når alt kommer til alt, er det altid dit valg, og dig der bestemmer, hvad der skal ske. Vender du den om, så er det for din egen sikkerheds skyld, at du skal køre med cykelhjelm på.

Gå til butik

Se et stort udvalg af cykelhjelme her

No Responses

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *