Cykelhjelm Størrelsesguide

Når du skal ud at investere i en ny cykelhjelm, er det vigtigt at du vælger den rigtige størrelse, så du får en cykelhjelm, der sidder godt på dig. Der er et par ting, du skal være opmærksom på, så du får den helt rigtige cykelhjelm, og det er blandt andet hvordan du måler dit hoveds størrelse, og så selvfølgelig størrelsen på hjelmen.

I dag er de fleste mærker af hjelme delt ind i forskellige størrelser, og det giver dig mulighed for at finde cykelhjelme, der går fra 51-56 cm, 54-57 cm, 52-57 cm, 55-59 cm og 59-63 cm og så er der også cykelhjelme til børn 0-5 år og cykelhjelme junior 5-14 år. Ud over de allerede nævnte størrelser, er der også mulighed for at få mere specielle hjelme, hvor blandt andet enkelstartshjelmen er en af dem.

Gå til butik

Se et stort udvalg af cykelhjelme her

Mål din hovedstørrelse

cykelhjelm_mål_hovedeNår du skal måle din hovedstørrelse, skal du måle dit hoved hvor det er tykkest. Her skal du tage et målebånd, og måle hele vejen rundt. Det giver dig den rigtige hovedstørrelse, og ud fra det kan du vælge størrelsen af cykelhjelm og selvfølgelig også type af cykelhjelm, alt efter hvad du skal bruge den til.

Har du børn, er det ligeledes på samme måde du måler deres hovedstørrelse, og er det børn fra 0-5 år, vil det ofte være fra 44 cm og opad i størrelse du skal vælge imellem. Her er der igen flere typer af cykelhjelme, hvor det er muligt at indstille dem. Det kan blandt andet være 44-49 cm, 48-53 cm og 51-56 cm, som nogle af mulighederne.

Tager du cykelhjelme i aldersklassen 5-14 år, vil det igen være nogenlunde de samme størrelser som du finder i børneklassen. Her er forskellen, at du har mulighed for at finde hjelme fra 48-57 cm, igen inddelt i et par størrelse, hvor mange går fra 52-57 cm.

Udvalget af cykelhjelme i både børne- og junior størrelser er talrige, specielt hvis du vælger at søge efter dem på nettet. I forhold til de fysiske butikker, hvor der ofte er 5-10 forskellige hjelme, vil du ved at søge på nettet, have mulighed for at finde langt over 20 forskellige hjelme, og så er der selvfølgelig også mulighed for at spare penge på cykelhjelmene, i forhold til at købe en cykelhjelm, i en fysisk butik.

Gå til butik

Se et stort udvalg af cykelhjelme her

Opsummering – når du skal købe cykelhjelm

ü  Mål hovedet hvor det er tykkest – hele vejen rundt – det giver den rigtige hovedstørrelse

ü  Find en cykelhjelm, der passer i størrelsen, og er det til børnene, så må det gerne være en de kan vokse lidt i – da det kan gå meget hurtigt i den alder.

ü  Vælg samtidig en cykelhjelm, der har en god pasform, som gør det komfortabelt at have den på.

Når du følger de ovenstående ting, er du sikker på at få en god cykelhjelm til enten dig selv, eller dine børn. Find ud af hvilken cykelhjelm, der passer til dig, og find din nye hjelm her.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *