Cykelhjelm til børn

Cykelhjelm til børn

Der er nogle skrækscenarier som alle helst vil undgå, og et af dem, er at se sit barn blive kørt ned på cykel, og er det uden cykelhjelm, vil der være større mulighed for at ulykken bliver fatal. Der er kun EN rigtig ting at gøre, og det gælder lige fra købet af den første løbecykel, de skal have en cykelhjelm med.

Det er dig som ansvarlig voksen, der skal gå forrest med dette, og derfor skal du selvfølgelig også sørge for at være rollemodel, og selv tage en cykelhjelm på, når du skal ud at cykle. Det gør det meget lettere at forstå for børnene, for de gør nemlig hvad du gør, og ikke hvad du siger.

Den rigtige cykelhjelm

Når dette er på plads, skal du selvfølgelig til at finde ud af, hvordan du vælger den rigtige cykelhjelm til dit barn, for der er mange at vælge imellem, og med et stort udvalg, kan der godt følge en længere beslutningsproces, før den helt rigtige cykelhjelm til børn er blevet valgt. Her vil der ofte være mulighed for at finde 2-3 modeller at vælge imellem, og så selv lade barnet bestemme – så er der nemlig fuld tilfredshed over hele linjen.

Når børnene bliver lidt ældre, og de starter til en sport, kan det være de bliver bidt af en gal mountainbike, eller kan lide at trille kilometer efter kilometer på landevejen, og her er det selvfølgelig vigtigt at finde en cykelhjelm, der vil være optimalt at bruge enten i skoven eller ude på asfalten – husk dette – det kan være meget vigtigt for dit barn.

Hovedstørrelse og cykelhjelm

Der er en ting, som er vigtigt at få lavet, allerede før du går i gang med at vælge cykelhjelm til dit barn, og det er at måle hovedets størrelse – for der er nogle hjelme, der kun kan fås i visse størrelser. Vil du gerne have, at dit barn er med til at vælge sin egen cykelhjelm, vil det jo være trist at lade den ene model være en, der slet ikke passer til hovedets størrelse på dit barn.

Det vil altså være en fordel at starte med dette, og her er det vigtigt, at du måler hovedet det sted hovedet er tykkest. Måler hovedet på dit barn eksempelvis 54 cm – vil det være ideelt at finde et par modeller af cykelhjelme, der fås i størrelsen 52-57 cm. Her er der nemlig også plads til at vokse, uden at det kommer til at gå udover komforten og pasformen på cykelhjelmen.

Når det er børn, der er tale om, så er de ofte inddelt i 2 aldersklasser – nemlig fra 0-5 år og fra 5-14 år. Efter de er fyldt 14 år, vil det i 99% af alle tilfælde, være mulighed for at finde en cykelhjelm til dem, der også kan vælges af en voksen. Tager du den yngste af de 2 aldersklasser, vil der være mulighed for at finde cykelhjelme med sjove motiver, som gør det lidt sjovere at tage cykelhjelmen på.

Det kan være motiver af deres actionhelte, sommerfugle eller noget helt tredje, og det giver rig mulighed for at finde en af cykelhjelm til de yngste børn, uanset hvad eller hvem de er vilde med. I den næste aldersklasse fra de 5-14 år, begynder stil og design ofte at betyde lidt mere – og her er der mulighed for at vælge alt lige fra cykelhjelme med motiver på, til skaterhjelme, der giver lidt mere sejhed.

Fælles for dem alle, når du skal vælge cykelhjelm til børn, er at de godkendt og har CE-mærket – hvor mærket skal være EN 1078. Det betyder at den valgte cykelhjelm lever op til de europæiske standarder, der er på området. Du har mulighed for at finde cykelhjelme, der ikke har denne godkendelse – dem vælger du fra med det samme – for de lever ikke op til de krav, der kan være med til at sikre dit barns liv, hvis uheldet skulle være ude.

Hvad siger statistikkerne

I Danmark er det faktisk en stor del af børnene, der allerede nu bruger cykelhjelm – og kigger du på statistikkerne, der er fundet på cyklistforbundet.dk – viser en af statistikkerne, at 78% af alle børn i Danmark cykler med cykelhjelm. Det vil sige mere end 3 ud af 4 børn, vælger at tage cykelhjelmen på, når de skal på ud og cykle. Det er faktisk noget højere end i vores naboland Sverige, hvor det kun er 69% af børnene, der bruger cykelhjelm, og en lille krølle på det, må være at det i Sverige er ulovligt at cykle uden cykelhjelm.

Det betyder altså at vi i Danmark, uden at have lovgivning på området, er bedre til at informere vores børn om det gode i at vælge en cykelhjelm og også at være rollemodeller, så børnene har lettere ved at forstå, hvorfor de også skal have cykelhjelm på. Det er vigtigt at fortsætte på denne måde – så børnene kan blive ved med at ligge så højt placeret.

Cykelhjelm til børn – det finder du på nettet

Når du har fundet den størrelse af cykelhjelm dit barn skal have, så er det i gang med at finde den rigtige cykelhjelm. Her vil nettet være det bedste udstillingsvindue og sandsynligvis også her du finder selv de gode cykelhjelme til børn, til lavere pris end du vil gøre i de fleste fysiske butikker.

Her er det op til dig at bestemme om dit barn skal være med hele vejen til at vælge cykelhjelmen, om du blot selv vælger cykelhjelmen, eller om dit barn skal have 2-3 modeller at vælge imellem. Udvalget er stort, og for mange børn kan det virke overvældende at have så mange forskellige cykelhjelme at vælge imellem – og følger man de fleste børnepsykologers råd, så vil det bedste være, at give dit barn eller dine børn 2-3 forskellige modeller at vælge imellem.

Gå til butik

Se et stort udvalg af cykelhjelme her

Når du har fundet ud af hvad du vil, og hvordan dit barn skal være med til at vælge, er det blot at komme i gang – så dit barn kan få den cykelhjelm, der på mange måder kan være en livsvigtig investering.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *