Hvorfor skal du bruge cykelhjelm?

Meget enkelt og kort – det er for din egen sikkerheds skyld, at du skal vælge og beskytte dit hoved. Der er set tilfælde af ulykker, hvor en manglende cykelhjelm har været forskellen på liv og død – hvilket er noget af det mest markante, der kan siges.

Det er aldrig en rar tanke – og det bør også give dig stof til eftertanke – for at bruge nogle få hundrede kroner på at sikre dig selv, er det ikke det værd. Det skal det være, og derfor skal du også vælge at bruge cykelhjelm, som flere og flere andre gør. Det er simpelthen for dumt at lade være – og med de muligheder du har for at få en lækker og godkendt cykelhjelm, er valget let.

Der var engang, og sådan er det heldigvis ikke mere, at cykelhjelme var det værste stykke beklædning man kunne tage på. I dag bliver flere og flere overbevist om, hvor vigtigt det er at bruge cykelhjelm og du har også mulighed for at finde cykelhjelme i alskens farver og designs, så der altid er en cykelhjelm, der passer til dig.

Hvorfor det var sådan engang, er der flere svar på, og et af dem, er hvordan de første cykelhjelme så ud, og hvor lang tid der gik, inden der for alvor kom gang i udviklingen, så du i dag kan vælge mellem de mange flotte, gode og sikre cykelhjelme, som du har mulighed for i dag.

 >>Se et stort udvalg af cykelhjelme her <<

Hyggecykling eller mere seriøst

 Der findes mange måder at cykle på, hvor nogle tager det meget seriøst, og andre igen hygger sig med børnene på kortere eller længere ture, og det er ens for alle. Uanset hvad du vælger at bruge din cykel til, så hører dig sig en cykelhjelm til. Vælger du ikke at give børnene en cykelhjelm på, kan selv det mindst banale fald føre til en ulykke, der kan forandre både deres og dit liv fuldstændigt.

Vælger du selv at cykle lidt mere seriøst, så ved du også godt, at det er langt mere sikkert, at køre ned ad den store bakke med en cykelhjelm på. Når du kommer op på hastigheder, der er tæt på de 60-70 kilometer i timen, er det meget vigtigt med en cykelhjelm. Ligger der blot en sten på vejen, og du kommer til at køre over den, kan det betyde mistet greb og et styrt ligger lige for – hvilket kan få fatale konsekvenser, specielt hvis du ikke bruger cykelhjelm.

Derfor er det ligegyldigt om du er til hyggecykling eller cykler mere seriøst – en cykelhjelm er alfa og omega i alle sammenhænge. Du ved det allerede, og du ved også hvor vigtigt sikkerhed er, så gælder det bare om at huske sig selv på det. Det betyder nemlig at du altid husker din cykelhjelm, og derved også passer bedre på dig selv. 

 >>Se et stort udvalg af cykelhjelme her <<

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *