Lær børnene det fra starten

En god ting, der også hurtigt lærer børnene det rigtige i at bære cykelhjelm, er at lade det være en integreret del af pakken, når de skal have deres første cykel. Det behøves ikke være en dyr cykelhjelm, blot den er godkendt, vil det betyde meget for deres fremtidige færd på cyklen.

Her kan det være meget sjovt at finde en cykelhjelm, hvor der er billeder af Spiderman, Batman, Barbie eller en anden af børnenes helte på. Det giver som regel en mulighed for, at børnene synes det er sjovt at have eksempelvis Batman på hovedet.  Se et udvalg af børnehjelme her.

Børneinfo-boks

Når børnene har lært det fra starten, så er der store muligheder for at den gode vane forbliver en god vane gennem resten af livet. Her er det selvfølgelig vigtigt at du som forælder også formår at gå forrest som et godt eksempel. Dine børn gør nemlig som du gør og ikke som du siger. Tager du gerne på cykelture med dem, så har du selvfølgelig også en cykelhjelm på, så du kan gå foran som rollemodel – og vise vigtigheden af det. At der ikke skal diskuteres så meget før cykelhjelmen kommer på. Som ved mange andre ting gælder det her om at finde det, der tricker barnet, og derved også gør det let at få dem til at bruge cykelhjelmen.

Gør du det – og er du den gode rollemodel, så vil du hurtigt se hvor let det er at få børnene til at bruge deres cykelhjelm. Formår du samtidig at fortælle hvilke fordele det giver at gå med cykelhjelm, så har du sået nogle frø, der helt sikkert kommer til at vokse, og dine børn vil give din og deres viden, videre til deres børn, og så er den gode spiral godt i gang.

>>>SE ET UDVALG AF CYKELHJELM TIL BØRN HER<<<

Top Tips

Vi har et simpel ordsprog: “Brug hovedet, bære en hjelm” Det er den mest effektive sikkerheds anordning til at reducere skader i hovedet og død fra cykel styrt.

  • Fortæl dine børn de skal cykle på den rigtige side af vejen, med trafik, ikke imod det. Holde sig så langt til højre som muligt. Anvend passende håndsignaler og respekt trafiksignaler, stopper ved alle stop-tegn og stoplys.
  • Lær dine børn at få øjenkontakt med bilister. Cykelister bør sikre bilister er opmærksomme, og sikre at de stopper før det er for sent.
  • Når du kører i skumringen, daggry eller i aftentimer, være lyse og brug derfor lys på cyklen – og sørg for din cykel har refleks. Det er også smart at bære tøj og tilbehør, der har retro-reflekterende materialer for at forbedre cyklisters synlighed til bilister.
  • Aktivt overvåge børn, indtil du er komfortabel, at de er ansvarlige for at cykle på egen hånd.

>>Se udvalget af cykelhjelme til børn her <<

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *