Når du gerne vil sikre, at du får den rigtige cykelhjelm, uanset om det er mountainbike, landevejscykling eller til hyggeture med børnene, hvor de selvfølgelig også skal have den rigtige cykelhjelm, vil du her få en grundig gennemgang af de forskellige hjelmtyper, mærker og de muligheder du har, på baggrund af dette.

Der findes nemlig en lang række af cykelhjelme, og nogle kan du godt vælge at kalde multihjelme, hvor andre er deciderede til den ene eller anden form for cykling – Det er også et af de udstyrsstykker som alle, der cykler bør have. Det har ikke altid været lige populær med cykelhjelmen – heldigvis er dette vendt nu, hvor der over de sidste par år har været et helt fantastisk boom af motionscyklister, og denne tendens ser ud til at fortsætte, hvilket betyder at cykelhjelmen bliver mere og mere tydeligt i gadebilledet.

Det kommer både børn og voksne til gode – for har du blot en gang prøvet at styrte på cykel, hvor du havde cykelhjelm på, og du slog hovedet ned i vejen, så ved du hvor vigtigt det kan være at have en cykelhjelm på. For dem der ikke havde det –kan situationen i dag se helt anderledes ud end før ulykken – som det værst tænkelige billede – er det før set at en cykelhjelm har afværget svære hjerneskader og andet, der kunne være forekommet ved en tragisk ulykke.

Derfor er det også vigtigt at finde ud af hvordan du finder den rigtige cykelhjelm, så du altid tager sikkerheden seriøst, når du skal ud at cykle. Her vil der først komme en gennemgang af de forskellige typer af cykelhjelme, og hvad det betyder for dig, der ønsker at bruge lige præcis den og den cykelhjelm.

De forskellige typer af cykelhjelme

Når du gerne vil i gang med at cykle, og har bestemt dig for at det enten er landevejscykling, mountainbike, hyggecykling, eller cykelture med børnene, så findes der nogle forskellige cykelhjelme, der kan være at foretrække til de forskellige typer af cykling. Der er som sagt mulighed for at vælge en standard cykelhjelm, som du har mulighed for at bruge til alle typer af cykling, dog vil der være forskellige kriterier, som gør at den enkelte type af cykelhjelm, vil være at foretrække til landevejscykling, mountainbike osv.

[GARD]

Landevejscykling:

Starter du med at tage en cykelhjelm til landevejscykling, er der brug for en så aerodynamisk cykelhjelm som overhovedet muligt. Grunden til dette skal findes i ønsket om en høj hastighed og lav vindmodstand. Desuden skal den også have en vægt, der nærmest gør, at du ikke kan mærke, at du har den på.

Ser du på de hjelme, der i dag bliver brugt i Tour de France, er det et godt eksempel på udviklingen af hjelme til landevejscykling. Det er det ypperste, der er at finde af cykelhjelme og her kan du virkelig se hvordan aerodynamikken har fået lov til at spille mere og mere ind, samtidig med at det er vigtigt, at der er god ventilation i cykelhjelmen, så der kommer luft til hovedet, og varmen kan komme væk fra hovedet.

Når du kigger efter cykelhjelme til landevejscykling, vil det ofte være mærker som Bell, Giro, Abus og Limar, der er blandt de foretrukne. Det er gode hjelme, der er lavet af letvægtsmateriale, der har en god ventilation, formår at skabe en god aerodynamik og til priser, hvor alle motionscyklister kan være med.

Med den viden du allerede har nu, er der blot et par enkelte elementer mere der skal være styr på. En cykelhjelm til landevejscykling skal passe til dit hoved, så her det vigtigt at du køber den i en størrelse, der passer til dig. De fleste cykelhjelme kan i dag indstilles, så de passer flere størrelser.

Det optimale vil altid være at prøve 2-3 forskellige typer og så vælge den der sidder bedst. Det kan sagtens lade sig gøre at prøve en cykelhjelm i en butik, og så efterfølgende finde den på nettet, hvor der er mulighed for kontante besparelser.

Husk, med de høje hastigheder du har mulighed for at opnå på en landevejscykel, er det vigtigt med cykelhjelm, og selvfølgelig skal det være en cykelhjelm, der samtidig sidder godt på dig, og er godkendt.

Mountainbike:

Når du kører ude i skoven, og ad veje som ikke ligefrem er markerede, vil der ofte være mulighed for at en gren eller andet kommer i vejen. Det vil stadigvæk være en fordel med en aerodynamisk cykelhjelm, der ikke vejer ret meget – dog er det også vigtigt at der er beskyttelse til slag af grene, og derfor vil du ofte se en lille udstikker fra hjelmen, som sikrer at grene og andre ting ikke rammer dig i ansigtet.

Der er altså en tydelig forskel på en cykelhjelm, der bliver brugt til mountainbike og de cykelhjelme, som bliver brugt til landevejscykling. Når du gerne vil sikre dig, at du får den bedst mulige hjelm til mountainbike, vil det være en god ting at prøve 2-3 forskellige hjelme, og efterfølgende finde den på nettet.

Det vil igen være vigtigt at vælge en hjelm, der sidder godt på dig, en cykelhjelm der er godkendt og en hjelm som beskytter mod grene og andre ting, så du ikke får alt for meget ind i ansigtet under turen i skoven. Når du finder en god mountainbike cykelhjelm, vil du let kunne mærke forskellen i skoven.

Alle de andre typer af cykelhjelme: 

Der er først og fremmest de 2 modeller af cykelhjelme som beskrevet tidligere her i artiklen, og så er der alle de andre typer. Der er i de sidste år kommet en lang række af forskellige cykelhjelme, hvor nogle er mere for modens skyld og andre igen sidder godt og prøver ikke at være andet end de er, en god cykelhjelm der beskytter dit hoved, hvis uheldet skulle være ude.

Det er i dag ikke usædvanligt at se børnene komme med en cykelhjelm, hvor en af deres actionhelte er på – det kan være Spiderman, Batman eller Superman og så findes cykelhjelme også i alle regnbuens farver, så der er noget for enhver smag.

Uanset om du er dreng eller pige, vil der altid være en cykelhjelm, der passer og det gælder også i design og form. For nogle er det ønsket om en markant hjelm, der gør forskellen og for andre igen, skal det være en cykelhjelm som er yderst moderigtigt – vælg den børnene brænder mest for at få – så vælger de helt automatisk at bruge den.

Med de mange forskellige typer af cykelhjelme du har mulighed for at for at finde, er det vigtigt at huske, at du vælger en cykelhjelm som er det. Når du har sikret dig det, er det bare at kaste sig ud i valget af cykelhjelm og finde den, der passer til dig og dine behov.

Det skal du huske ved køb af cykelhjelm

Når du ved hvad du skal bruge din cykelhjelm til, er du allerede kommet godt i gang, og det gør det lettere at vælge den rigtige cykelhjelm – vil du gerne være helt sikker på at vælge rigtigt, vil der her komme en kort opridsning af de punkter, der er vigtige i forhold til valg af cykelhjelm.

ü  Pasform: Når du skal i gang med at vælge cykelhjelm, uanset om det er til mountainbike, landevejscykling eller hyggecykling, er det meget vigtigt at den har en god pasform. Skal du ud på længere distancer, er der ikke noget værre end en cykelhjelm, som ikke sidder godt på dig. Det gør dig irriteret og kan betyde meget for din cykling.

Det betyder at du skal være meget opmærksom på den størrelse af cykelhjelm du vælger. Vælger du en der er for lille, vil du hele tiden være irriteret over størrelsen, og værst af alt, så vil den ikke beskytte dig optimalt, og det er jo lige netop hvad du køber en cykelhjelm til – nemlig at beskytte dit hoved, hvis det sker at du styrter.

ü  Godkendt: Det er også vigtigt at du vælger en godkendt cykelhjelm, der lever op til de forskellige krav, som findes til cykelhjelme. Det betyder at en cykelhjelm skal være CE-mærket og godkendelsesnummeret hedder EN 1078.

For dig betyder det, at du er sikker på at få en cykelhjelm, som lever op til den europæiske standard for cykelhjelme. Vælger du en hjelm som ikke er godkendt, vil der være risiko for at den flækker for let ved at styrt, og det kan betyde alvorlige skader til følge – hvilket ikke er hensigtsmæssigt, når du vælger at bruge cykelhjelm.

ü  Type af cykelhjelm: Der er ikke noget forkert i at vælge en cykelhjelm til mountainbike brug, selv om det først og fremmest er landevejscykling du kører. Gør du det, mangler du dog den sidste aerodynamik, og måske får du også en lidt tungere hjelm, og derved straffer du dig selv.

Her vil du altid få meget mere ud af at vælge den type cykelhjelm som passer til den type af cykling du vælger. Det giver dig de bedste muligheder og gør også at cykelhjelmen ikke bare ryger ind bagerst i skabet. Ved valg af cykelhjem skal du altid huske at vælge modellen, i forhold til den type af cykling du bruger mest tid på.

ü  Indstillingsmuligheder: Det er en anden vigtig detalje, som ikke er til at komme uden om når du skal vælge cykelhjelm. Der findes flere typer af hjelme og det er forskelligt hvilke muligheder du har med de forskellige cykelhjelme. Nogle af dem kan ikke spændes særligt meget ind i nakken, og andre igen har du ikke mulighed for at tilpasse ved remmene.

For dig der gerne vil vælge den helt rigtige cykelhjelm, er det vigtigt at du får styr på disse ting, og ved hvor meget du har brug for af de forskellige indstillingsmuligheder. Det gør at du bliver mere glad for din cykelhjelm og kommer til at bruge den hver eneste gang du skal ud på cyklen.

ü  Prisniveau: En ting, der ikke bør være så vigtigt, at den står som det første parameter, når du vælger cykelhjelm er prisen. Det er vigtigt at finde en cykelhjelm, der passer til det prisniveau eller budget du har lagt – dog må du aldrig gå på kompromis med sikkerheden – det er det vigtigste for dig.

For dig betyder det, at du altid skal sætte sikkerheden som højeste prioritet, så du er sikker hvis uheldet skulle være ude. Derefter kan du begynde at kigge på de forskellige priser, de mange cykelhjelme har – og så vælge ud fra det.

Vælger du at følge ovenstående, er du sikker på at vælge en cykelhjelm, som passer godt til dig, en der er sikker og en du bliver glad for at bruge. Det er dumt ikke at køre med cykelhjelm uanset hvilken form for cykling du dyrker.

Der kan ske meget på et splitsekund, og har du ikke en cykelhjelm på, kan det ende med at være skæbnesvangert, og betyde et godt eller mindre godt liv, for at sige det på en meget diplomatisk måde.

 

Derfor vælger du nettet

Når du gerne vil have det største udvalg, og de bedste priser, så er det nettet du vælger som handelsplads. Det giver dig mulighed for altid at finde den hjelm, som passer 100% til dig, og det gør, at du kommer til at bruge den meget mere. Du slipper ydermere for at stresse igennem byen efter arbejde, for at kæmpe dig frem til en lukket butik, for på nettet er butikken altid åben.

Der er mange fordele ved at vælge nettet, og det gør ikke noget at du først prøver en hjelm eller flere i en fysisk butik en dag du har god tid, og så efterfølgende finder den på nettet, hvor du har mulighed for at spare mange penge.

Valget er dit, og udelukkende dit. Følger du ovenstående er du sikker på at få en god cykelhjelm, hvor sikkerheden er i orden. Når alt kommer til alt, er det hvad det handler om. Det gør at du kan komme ud på cyklen med god samvittighed og vide at du passer på dit hoved, på en meget forsvarlig måde. Vælg din cykelhjelm her – du finder den på nettet.