Vi tester cykelhjelm

Når du gerne vil være sikker på at få den rigtige cykelhjelm, er der mulighed for at finde en test eller flere på nettet, hvor du kan finde vigtige informationer, om lige præcis den cykelhjelm du gerne vil have. Der er nogle kriterier som er vigtige at være opmærksom på, når du gerne selv vil finde ud af, om den cykelhjelm du har udset dig, vil være den rette for dig.

Når der bliver lavet en test af en cykelhjelm, er det vigtigt at have i tankerne, hvad det er den valgte cykelhjelm skal bruges til. Er det en cykelhjelm, der er lavet til landevejscykling, skal den bruges til mountainbike, er det til BMX, eller er det mere til hyggeture med hele familien. Du kan sagtens vælge en god cykelhjem til landevejscykling, selv om du ikke skal bruge den til andet end hyggecykling – det kommer an på hvad du er klar til at give for en god cykelhjelm.

Prisen

Der er i dag mulighed for at få cykelhjelme i alle prisklasser, der er godkendte med CE-mærket standard EN 1078. For dig betyder det, at du har mulighed for at vælge blandt flere cykelhjelme, og finde en hjelm, der passer til det budget du har.

Når du kigger på prisen, vil det altid være rigtigt at holde det op mod hvad du ellers får, og her vil en test blandt andet komme ind på pasform, komfort, indstillingsmuligheder og vægt, som er 4 vigtige kriterier for valg af cykelhjelm.

Pasform og komfort

Ved en test af en cykelhjelm, er det vigtigt at du fornemmer en god pasform, og at du over længere ture vil have det komfortabelt. Her er det vigtigt at finde en cykelhjelm med gode ventilationsmuligheder, og at den er polstret de rigtige steder. For at hjelmen sidder godt på dig, er det vigtigt at du har mulighed for at indstille den, og det er næste punkt på dagsordenen.

Indstillingsmuligheder

Når du tester en cykelhjelm, er det vigtigt at du har mulighed for at indstille den størrelsesmæssigt. (Læs mere om cykelhjelm størrelsesguide her) Det har du i dag ved langt de fleste cykelhjelme, hvor du i nakken kan dreje på en knap – og derved enten spænde den eller løsne den.

Det er også vigtigt, at du har mulighed for at indstille de remme, der er er på hjelmen. Det giver dig igen mulighed for at tilpasse cykelhjelmen, så den sidder godt på dig. Hvilket igen fører tilbage til god pasform og komfort.

Vægten

Når du skal ud at trille op til 200-300 kilometer på en dag, kan det være vigtigt at cykelhjelmen vejer så lidt som muligt, for derved at belaste dig så lidt som muligt. Der er forskel på en cykelhjelm, der vejer 200 gram eller en der vejer 400 gram. Det kan igen også have noget med komfort og pasform at gøre, så vælg den cykelhjelm, der alt i alt passer dig bedst.

Testen er gennemført

En test er det, der afgør om du skal vælge hjelmen eller ej – og det betyder meget, at du gennemgår de forskellige ting, og ud fra det vælger en cykelhjelm, der passer til dine behov. For nogle er det ikke så vigtigt med pasform og komfort, specielt ikke hvis det bare er til mindre hyggeture.

En god ting til dig, der gerne vil være lidt mere seriøs vedrørende valg af hjelm – jo bedre den sidder på dig, jo bedre beskytter din cykelhjelm dig.

Gå til butik

Se et stort udvalg af cykelhjelme her

 

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *