Gode råd til cykelhjelms hår

De fleste bekymrer sig en del om deres hår og cykelhjelmens effekt på håret, når man har brugt timer på at sætte det og pludselig står og skal ødelægge frisuren ved at tage cykelhjelm på. Og nogle vil hellere have en cap på end cykelhjelmen, men du kan bære begge dele, så længe cykelhjelmen er indstillet rigtigt kan du have din cap på indenunder.

Men hvad med min frisure? Bare roligt, her er nogle gode råd du kan tage i betragtning og som kan mindske din panik og dilemma, når du står og skal ud af døren.

Om sommeren kan det blive varmt, og hvis din cykelhjelm ikke har en nedkølende effekt, kan sved og fedtet hår blive en kombination, de fleste gerne vil undgå, når de skal møde på arbejdet. Det er både et problem for cyklisten, men også for producenten. Derfor findes der et utal af løsninger og modeller, der kan hjælpe dig på vej. Herunder er nogle bud på hvad du kan gøre for at mindske problemet med cykelhjelm og hår og stadig være sikker i trafikken, når du sætter dig op på cyklen.

Ved langt hår har de fleste  succes med en lavthængende hestehale. Det kan dog blive varmt om nakken, og derfor kan et hårbånd fungere som supplement, så håret bliver siddende et lille stykke over nakken. Andre opfinder deres eget trick.
Motorcyklister har dog både til skæg og hår en læderpose med remme opfundet af Harley Davidson, det kunne også være et alternativ, men igen, læder og så endda på en varm sommerdag er nok mest for motorcyklister.


Har man udstående og tykt hår kan det blive problematisk, da cykelhjelmen så ikke sidder, hvor den skal og det kan resultere i de samme hovedskader ved fald som hvis man ikke bruger cykelhjelm.
Derfor anbefales det at man på en måde får håret ret ned i siderne, så man kan tage hjelmen ordentligt på. Ellers er svaret måske at tage en tur til frisøren og ændre frisuren, dog er det tvivlsomt, at nogen vil gøre det.
Et andet godt råd kunne være, at når man har planer om at have sat sit hår kunne man have sin gele, hårbørste, spray og skum med sig. Mød eventuelt op det antal minutter før som det tager at sætte dit hår. På denne måde undgår du at din cykelhjelm kan ødelægge din dag ved at ødelægge dit hår.

Den bedste løsning på at være sikker i trafikken og have hjelm samt beholde hårstilen er enten at gøre som foreslået ovenover, eller at anskaffe sig en cykelhjelm, der kan fitte din hårstil efterfølgende. Igen kan den usynlige cykelhjelm være en løsning.
Du skal dog stadig være opmærksom på at ligegyldig hvilken cykelhjelm du vælger, og hvis det skal matche din frisure, så skal den være godkendt og sidde ordentligt på hovedet. Og med alle de modeller, der findes, er der med sikkerhed nogle, der matcher dig.

Gå til butik

Se et stort udvalg af cykelhjelme her

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *